• Potešujúca správa

          • Je nám  veľkým potešením informovať vás, že práve vaša škola sa v školských rokoch 2021/2022 a 2022/2023 stane Školou, ktorá mení svet! Veľmi sa tešíme, že sa s vami budeme v najbližších dvoch školských rokoch stretávať a spolu s vami a vašimi žiakmi meniť svet k lepšiemu.

          • Projektovou činnosťou skvalitňujeme úroveň vzdelávania

          • Vďaka projektu „Zodpovedná príprava pre prax“, realizovanému z OPĽZ, sme získali nemocničný informačný systém FONS Enterprise, ktorý pre svoju činnosť používa NsP Považská Bystrica i FN Žilina. Ako jedna z mála stredných zdravotníckych škôl na Slovensku môžeme žiakov pripravovať na prácu s ním. Najprv prebehlo zaškolenie našich odborných učiteliek a tie teraz budú odovzdávať svoje skúsenosti žiakom a tak zabezpečia nielen zvýšenie ich odborných kompetencií ale i rozvoj ich digitálnej gramotnosti.

          • Celoslovenská prehliadka SOČ 2021

          • Aj počas distančnej formy výučby sa študenti zapojili do 43. ročníka celoslovenskej Stredoškolskej odbornej činnosti. Vzhľadom na pandemickú situáciu sa tento rok všetky kolá konali distančne. Našu školu reprezentovala Monika Kuviková zo IV. A, ktorá sa po úspešnom absolvovaní krajského kola (1. miesto) zúčastnila celoslovenskej prehliadky.

            Celoslovenská prehliadka sa konala v dňoch 27. – 30. apríla a našu školu reprezentovala Monika v  kategórii Pedagogika, psychológia a sociológia. Monika dosiahla krásny úspech, keď sa so svojou prácou Tichý svet, umiestnila na  4. mieste.  

            Tu si možno pozrieť video s jej prácou

            Monike blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy.

             

          • Pravidlá počas prijímacích skúšok

            • Do budovy môžu vstúpiť iba žiaci. Rodičia do budovy vstupovať nemôžu.
            • Pri vstupe do budovy školy sa zastavte pri termokamere, ktorá Vám zmeria  teplotu.
            • Učiteľke, ktorá bude vykonávať dozor sa preukážte RT-PCR alebo antigénovým testom, nie starším ako 7 dní, prípadne potvrdením o prekonaní COVID za posledných 180 dní.
            • Nezabudnite si dezinfikovať ruky. Pri vstupe a na každom poschodí sa nachádza bezkontaktný dávkovač dezinfekcie.
            • V priestoroch školy a školského zariadenia je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR.
            • Nezabudnite  si priniesť vlastné písacie potreby.
          • Ponuka pre uchádzačov.

          • Radi by sme Vám predstavili novink. Ide o skupinu na messenger-i, ktorá bude slúžiť Vám, ktorí by ste sa radi dozvedeli niečo o našej škole, jej fungovaní a podobne. Stačí keď pod  príspevok na našej Fb stránke SZŠ Považská Bystrica napíšete komentár „JA" a my Vás do skupiny pridáme a budete sa môcť pýtať. Odpovedať Vám budú žiaci tretieho ročníka.

            Tešíme sa na Vaše otázky.

            Tretiaci.

          • Deň Zeme

          • Tento významný deň sme si na našej škole pripomenuli vo štvrtok, 22. 4.2021 krátkym príspevkom v školskom rozhlase. V piatok, 23. 4.2021, sme si prizvali hostku Dominiku, ktorá nám v rámci Fashion Revolution Week  prišla porozprávať o negatívnych vplyvoch textilného a môdneho priemyslu. Sama sa zaoberá práve upcykláciou textilného odpadu. Spolu s ňou sme hľadali riešenia, ako módu spomaliť a správať sa ekologickejšie. Aj v škole sa nám nakopilo niekoľko vriec starých plášťov a iného textilu, ktorý sme nechceli vyhadzovať. Spracovali sme ho v rámci upcyklačného workshopu, kde žiaci týmto textilom plnili podsedáky, ktoré budeme v škole naďalej využívať. V závere si tiež žiaci mohli vyrobiť tašku zo starého trička, a to bez šitia, iba s pomocou nožníc.

            Ďakujeme Dominike z firmy WakiVaky za Hachai podsedáky a jej čas.

          • 1. miesto v krajskej súťaži SOČ

          • I počas dištančného vzdelávania sa naši žiaci zapájajú do rôznych súťaží a úspešne reprezentujú školu.

            V krajskom kole SOČ získala Monika Kuviková, žiačka 4. ročníka študijného odboru zdravotnícky asistent       1. miesto a postup do celoslovenského kola.

            Srdečne blahoželáme.

        • Obnovenie  prezenčného vyučovania od 12. 4. 2021 
          • Obnovenie prezenčného vyučovania od 12. 4. 2021 

          •                                                                                          

                

                 Riaditeľka Strednej zdravotníckej školy Školská 230 Považská Bystrica v súlade s platným COVID automatom  a so súhlasom zriaďovateľa

            rozhodla  o obnovení prezenčného vyučovania od 12. 4. 2021  pre žiakov všetkch ročníkov.

            Každý žiak (zákonný zástupca), pedagogický a nepedagogický zamestnanec školy bude povinný preukázať sa negatívnym testom alebo výnimkou z testovania.Tlačivo čestné prehlásenie nájdete TU.docx​​​​​​​ Počas prezenčného vyučovania je nutné striktne dodržiavať všetky protiepidemiologické opatrenia.


          • Výber žiakov na zahraničnú stáž v rámci ERASMUS+

          • Dňa 11. 03. 2021 sa uskutočnil on-line výber štyroch žiakov a dvoch náhradníkov z 9 záujemcov, žiakov 3. ročníka študijného odboru zdravotnícky asistent, o zahraničnú odbornú stáž v Španielsku. Táto odborná stáž je plánovaná  v rámci projektu ERASMUS+  a výberová komisia zložená z učiteľov odborných predmetov, učiteľov cudzích jazykov, triednych učiteľov a koordinátora projektu vybrala po zvážení jazykových a odborných vedomostí, osobnostných predpokladov a plnenia si svojich pracovných povinností nasledovných žiakov:

            Poradie   Meno a priezvisko    Trieda

                  1.       Simona Čugová         III.B

                  2.       Natália Hladká            III.A

                  3.       Tatiana Zvrškovcová  III.A

                  4.       Viktória Medvecká      III.B   

                  N        Kristína Knapovská      III.A

                  N        Anna Mária Škorvanová  III.B

             

             Vybraným žiakom srdečne blahoželáme a veríme, že budú našu školu v Španielsku vzorne reprezentovať.

          • Opäť sa budeme učiť dištančne

          • Z dôvodu zaradenia nášho okresu do 4. stupňa varovania, na základe odporúčania zriaďovateľa a RÚVZ riaditeľka školy rozhodla o prechode na dištančné vzdelávanie vo všetkých ročníkoch od 1. 3. 2021 do odvolania.

          • Minister Gröhling na návšteve v našej škole

          • V piatok 12. 2. 2021 našu školu poctila vzácna návšteva. Minister školstva Branislav Gröhling sa prišiel pozrieť na obnovenie prezenčnej výuky. Navšívil všetky ročníky. Štvrtáčka Monika, ktorá práve učila prvákov ako sa dorozumieť s hluchonemým pacientom, pretlmočila privítanie aj do posunkovej reči. Pán minister ju hneď vyskúšal a dal jej pretlmočiť aj jeho meno. Monika sa nedala zaskočiť a zvládla to ľavou zadnou. U tretiakov mu predviedli základy resuscitácie a štvrtáci sa smozrejme pýtali, ako budú tento rok prebiehať maturity. Maséri ho nechceli pustiť z triedy, chceli sa uliať z anatómie. A samozrejme, všetci sa chceli fotiť! Veľké napätie nastalo, keď minister oznámil, že letné prázdniny sa pravdepodobne zrušia. No nebojte sa, nemyslel to vážne, iba si z nich trocha vystrelil. :)

            Previedli sme ho aj po priestoroch školy a ukázali mu naše odoborné učebne. Počas obdobia dištančného vyučovania sme na škole totiž nezaháľali a vynovili sme odborné učebne ošetrovateľstva, zriadili novú fitness miestnosť, zmodernizovali PC techniku, zakúpili softvér nemocničného informačného systému na vyučovanie zdravotníckej dokumentácie, posilnili wi-fi, dokonca sme vymenili šatníkové skrinky v naše šatni v nemocnici. Vedenie školy robí naozaj všetko pre to, aby sa naši (aj budúci) žiaci na škole cítili dobre a tešili sa do nej, najmä po tak dlhej pauze. 

            Okrem ministra školstva Branislava Gröhlinga, našu vzácnu návštevu doplnili aj predseda TSK Jaroslav Baška,  primátor mesta Karol Janas a poslanykyňa MsZ Iveta Pospíšilová. Bol to hektický deň, no sme veľmi radi, že to na našej škole opäť ožilo a vážime si, že sme sa mohli stretnúť. 

            Pozrite si aj video zo zdrojov TSK:

          • Návrat do školy 2021

          • Od pondelka 8. 02. 2021 bude výučba pokračovať v prezenčnej forme.

            https://www.minedu.sk/data/att/18667.pdf

            Vedenie školy bude vyžadovať pred vstupom do budovy školy od zamestnancov, zákonných zástupcov neplnoletých žiakov a plnoletých žiakov (ak nie sú vyňatí na základe výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania) vyplnené a podpísané tlačivo Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19.

            Tlačovo Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka/ zákonného zástupcu si možno stiahnúť: Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx 

            Ak má zákonný zástupca žiaka zriadené rodičovské konto, možno tlačivo Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti vyplniť a poslať aj  elektronicky podľa návodu: Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka a zákonného zástupcu (II. stupeň ZŠ, SŠ)     

            Ako súbor možno pripojiť fotokópiu negatívneho testu na COVID-19.

            Plnoletý žiak môže tlačivo Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti vyplniť a poslať aj  elektronicky podľa návodu: Vyhlásenie o bezinfekčnosti: Plnoletý žiak 

            Ako súbor možno pripojiť fotokópiu negatívneho testu na COVID-19.

            Tlačivo bude k dispozícií od 8. 02. 2021 i na vrátnici školy.

             

            V škole budú platiť podmienky ako pred prerušením dištančného vzdelávania:

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy. Ak žiak bude v priebehu dňa vykazovať niektorý z možných príznakov COVID-19, je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

            Pri vstupe do školy sa bude vykonávať ranný filter (meranie telesnej teploty, kontrola zdravotného stavu). Žiaci aj všetci zamestnanci budú nosiť rúško alebo ochranný štít vo všetkých vnútorných priestoroch školy. Podľa možností je nutné dodržiavať rozstupy medzi žiakmi aj zamestnancami školy vo vnútorných priestoroch školy.

            Vyučovací proces bude zabezpečený v súlade s aktuálnymi hygienicko-epidemiologickými opatreniami prevencii pred nákazou COVID-19:

            • dôkladné čistenie a dezinfekcia priestorov školy
            • dezinfekcia rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy a následne umývanie podľa potreby bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko–epidemiologickými nariadeniami
            • individualizácia písacích a iných kancelárskych potrieb, po použití spoločnej klávesnice je potrebné ju predezinfikovať
            • v miestnosti, kde sa zdržujú osoby, je potrebné často a intenzívne vetrať
            • toalety sú vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami (obrúskami) pre bezpečné osušenie rúk
            • upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne 3x denne a podľa potreby
            • dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy a iné osoby nachádzajú, sa vykonáva najmenej raz denne
            • dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet osôb, sa vykonávaná minimálne 2x denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí)
            • smetné koše sú zabezpečené tak, aby nebol nutný fyzický kontakt rúk s košom.
          • Prišla nám milá správa 📝 z Anglicka 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 😊...👇

          • Dobrý podvečer, pani profesorka. Prepáčte, ak Vás vyrušujem alebo píšem nevhod, ale touto cestou som Vám a ostatným profesorkám chcela povedať, že Vám veľmi pekne ďakujem za tie 4 roky, ktoré ste ma učili, či už na teórii alebo na praxi. Pracujem ako zdravotná asistentka v Anglicku - Manchestri v ošetrovateľskom dome a dostala som veľmi pozitívne ohodnotenie mojej práce. Sú veľmi spokojní, či už po teoretickej, jazykovej alebo praktickej stránke. Rozhodla som sa Vám to napísať preto, lebo si zaslúžite vedieť, že ste ako profesorky odviedli veľmi dobrú prácu. Dúfam, že aj naďalej ostanete trpezlivými učiteľkami a posuniete svojich žiakov tou správnou cestou. Krásny večer a pozdravujem všetkých v zborovni.

            Sima Matejkova

            Ďakujeme pekne a pozdravujeme ťa .

          • Červené stužky – symbol boja proti AIDS

          • Červené stužky sú symbolom boja proti chorobe AIDS, sú symbolom 1. decembra - Svetového dňa boja proti AIDS, sú symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS.

            Svetový deň boja proti AIDS si pripomíname nosením červených stužiek, ako symbolu kampane.

            14. ročník celoslovenskej kampane Červené stužky, prebiehal od 2. septembra 2020 a vrcholí 1. decembra 2020 v deň Svetového dňa boja proti AIDS.

                  Žiaci III. ročníka Strednej zdravotníckej školy v Považskej Bystrici v rámci kampane v priebehu mesiaca október sa zapojili do výtvarnej súťaže Logo pre červené stužky. Tri najkrajšie práce  od autorov –Adela Havlíková-III.B,  Viktória Medvecká- III. B,  Michaela Urbanová-III.A, sme poslali do celoslovenskej výtvarnej súťaže.

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola , Školská 230, Považská Bystrica
      • sekretariát: 042/432 14 46 riaditeľka: 042/432 68 25   PAM:      042/426 09 08
      • Školská 230, 017 01 Považská Bystrica 017 01 Považská Bystrica Slovakia
      • IČO: 00607002
      • DIČ: 2020704521
      • e-mail: katarina.podolanova@szspb.tsk.sk
      • e-mail: vlasta.sokolova@szspb.tsk.sk
      • e-mail: e.michalkova@centrum.sk
      • 042 4321446
    • Prihlásenie