• 3. miesto na okresnom kole v stolnom tenise chlapcov a dievčat

          • Dňa 15.10. 2019 sa uskutočnilo na SOŠ strojníckej okresné kolo v stolnom tenise. Našu školu reprezentovalo družstvo chlapcov a dievčat. Dievčatá v zložení Timea Jakubíková, Anna Strapková, Veronika Ragulová a Alexandra Pelikánová sa po vyrovnaných zápasoch s obchodnou akadémiou a nešťastnou prehrou s gymnáziom, kde sa bojovalo až do poslednej loptičky umiestnili na peknom 3. mieste. Chlapci v zložení Ján Mozsi, Daniel Pastorek, Juraj Andráško a Daniel Čupec po prehrách so SOŠ stavebnou a gymnáziom nepostúpili zo skupiny a tak už o konečné medailové priečky nehrali. 

            Žiakom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Keď učitelia sedia v laviciach.

          • Možno sa to vám, žiakom, nezdá, ale aj my učitelia sem tam sedíme v laviciach.

            V laviciach  „presedeli“ všetci naši učitelia pondelkové popoludnie na workshope „Začíname spolu“, kde  pod  vedením externého facilitátora Tomáša Pešeka hľadali odpovede na otázky: Napĺňame víziu našej školy? Ktoré sú najpálčivejšie témy, ktoré nás trápia? Čo chceme v našej škole zmeniť a ako na to?

            Tento workshop zorganizovala naša pani riaditeľka, ktorá je účastníčkou vzdelávacieho programu Komenského inštitútu a pracuje na projekte „Zavedenie účinného spôsobu participatívneho riadenia školy.“

            Počas workshopu sa vyučujúci venovali rôznym témam, ktoré rozpracovávali vo väčších či menších skupinách, ktoré sa pravidelne obmieňali. Snažili sa nájsť riešenia na otázky týkajúce sa vzdelávacieho procesu, vzdelávania študentov, učiteľov, ako aj diskutovať o témach týkajúcich sa mimoškolských akcií a aktivít.

            Z workshopu si všetci odniesli množstvo nových poznatkov, ktoré sa budú snažiť implementovať do ich ďalších pracovných aktivít.  

          • Aj naša škola sa zapojila!

          • Program Výnimočné školy je určený pre učiteľky a učiteľov základných a stredných škôl na celom Slovensku, ktorí napriek prekážkam nestratili odhodlanie učiť inak a byť inšpiráciou pre svojich žiakov a kolegov. 

        • Cezpoľný beh – Okresné kolo
          • Cezpoľný beh – Okresné kolo

          • Dňa 1.10. 2019 sa uskutočnilo okresné kole v cezpoľnom behu na DSA Rozkvet v Považskej Bystrici. Našu školu reprezentovali žiačky Natália Haladejová z II.B a Katarína Martinková z II.A. Dievčatá museli odbehnúť 1500m. Bohužiaľ mali o niečo menej síl ako ostatné súperky a nakoniec sa umiestnili na peknom 4. miesto. Obidvom žiačkam gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Horomil Fest 2019
          • Horomil Fest 2019

          • V dňoch 26.- 29.09.2019 sa v našom meste opäť konal úspešný festival hôr, cestovania a športu s jedinečnou atmosférou- Horomil Fest. 11. ročník tohto festivalu si nenechali „újsť“ ani študenti našej školy, ktorí sa vo štvrtok 26.09. zúčastnili dopoludňajšieho programu, v rámci ktorého si organizátori pripravili pre žiakov a študentov základných a stredných škôl premietanie historického dokumentu z dielne Tomáša Hulíka- „Cesty Slovenskom 2 “. Tento dokument zachytáva známe i menej známe kúty Slovenska, historické pamiatky od čias Veľkej Moravy až po súčasnosť na území Slovenska. Divákom sprístupňuje zaujímavé historické lokality, ktoré sa určite oplatí vidieť a navštíviť pri spoznávaní našej histórie. Po skončení dokumentu si pre prítomných pripravil krátku prednášku o jaskyniarstve na Slovensku a v okrese Považská Bystrica pán Bohuslav Kortman- predseda z Jaskyniarskeho klubu Strážovské vrchy, počas ktorej pozval všetkých bažiacich po dobrodružstve na návštevu do podzemia jednej z najstarších známych jaskýň na Slovensku – Pružinskej Dúpnej jaskyne. 

            Horomilfest – festival hôr a cestovania nesklamal svojou príjemnou atmosférou, nabitou históriou

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 27. 09. 2019 sa na našej škole uskutočnil 8. ročník medzitriednej projektovej súťaže, ktorá sa každoročne koná pri príležitosti Európskeho dňa jazykov. Akcie sa zúčastnili žiaci prvých, druhých a tretích ročníkov. Každá trieda predstavila ostatným študentom a vyučujúcim počas 10 minútovej prezentácie jeden štát Európskej únie, napr. jazyk, zriadenie, mestá, národné symboly, jedlá a iné zvyklosti, typické pre jednotlivé krajiny.

            Tento rok tak mohli všetci zavítať do Talianska, Francúzska, Slovinska, Rakúska, Španielska a Írska a vidieť tak známych športovcov, hercov, spevákov, hudobných skladateľov a iné slávne osobnosti. Ochutnali sme napríklad Sacherovu tortu, tapas, pizzu, morské plody a iné dobroty. Samozrejme sme sa naučili aj zopár cudzích slovíčok.

            Cieľom projektov bolo upozorniť žiakov na dôležitosť štúdia jazykov, aktivizovať ich na vyvinutie samostatnej aktivity podporujúcej štúdium jazykov, podporiť zvyšovanie mnohojazyčnosti a medzikultúrneho porozumenia, poukázať na jazykovú a kultúrnu rozmanitosť Európy a podporiť celoživotné jazykové vzdelávanie žiakov nielen v škole.

            Vďaka náročnosti a prepracovanosti projektov boli ocenené všetky triedy. Tretie a druhé miesto si delili s rovnakým počtom bodov triedy II. A a III. A, ktoré predstavili Rakúsko a Írsko. Zvíťazila trieda III. B, ktorá všetkých študentov zobrala na poznávaciu cestu do Španielska. Za víťazstvo v súťaži sa študenti III. B zúčastnia jazykovej exkurzie vo vybranom slovenskom meste.

             

          • Európsky týždeň športu „Be Active“

          • Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. Tento rok pobeží už jeho 5. ročník. Hlavnou témou kampane ostáva „Be Active“, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok. Európsky týždeň športu sa koná v 40 krajinách Európy od 23. do 30. septembra.

            Naša škola sa dňa 26. septembra 2019 zapojila do tohto projektu a v trvaní 120 minút sme sa venovali športovým aktivitám. Žiaci boli rozdelení do 5 skupín. Každá tvorila 20 študentov prvých až tretích ročníkov. Aktivity tvorili: driblovanie s hodom na kôš, hod medicinbalom, preskoky cez švihadlo znožmo v trvaní 30 sekúnd, beh po lavičke na koordináciu a beh okolo školy v trvaní 10 minút.

            Študenti sa pripravených aktivít chopili a spoločne ako škola sme napr. zabehli 6,73 km a ďalej zaskákali spolu úctyhodných 4983 preskokov.

            Výsledky boli naozaj tesné, no napokon vyhrala skupina číslo 2.

            Víťazom srdečne blahoželáme, no veríme, že tento deň bol výhrou pre každého zúčastneného, nakoľko každý jeden z nás niečo v tento deň urobil pre svoje zdravie.

          • Biela pastelka

          • Dňa 20. 9. 2019 organizovala Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska verejnú zbierku.

            Zúčastnili sa jej aj naše žiačky 4. ročníka: Aneta Kurbelová, Klaudia Kušnierová, Patrícia Levková a Jana Lednická, ktoré spolu vyzbierali sumu 218,- EUR, za čo im a všetkým, čo prispeli, patrí veľká vďaka.

          • 14. september Svetový deň prvej pomoci

          • Prvá pomoc a jej propagácia je naša srdcová záležitosť. Svetový deň prvej pomoci sme si pripomenuli rozhlasovou reláciou a informačným panelom. Žiaci III.ročníka obznámili našich prvákov s cieľom prvej pomoci a predviedli ukážky poskytovania prvej pomoci. Všetci mali možnosť vyskúšať si kardiopulmonálnu resuscitáciu.

          • Prezentácie účastníkov zahraničnej odbornej stáže

          • Po slávnosnom otvorení školského roku 2019/2020 a organizačných pokynoch na nasledujúce dni odprezentovali žiaci 4. ročníka svoju účasť na dvojtýždňovej zahraničnej odbornej praxi, ktorej sa zúčastnili v rámci projektu ERASMUS+. 

          • Súťažili sme v poskytovaní prvej pomoci

          • Dňa 24.6.2019   žiaci II. ročníka súťažili v poskytovaní prvej pomoci. Vytvorili 4-členné družstvá. Na jednotlivých stanoviskách zachraňovali ranených po páde zo stromu, nehode na bicykli, náhlom neúrazovom stave, realizovali kardiopulmonálnu resuscitáciu na figuríne. V závere sa nevyhli vedomostnému testu a športovej disciplíne. A ako to celé dopadlo?

            1. miesto  - Švaňová Jana, Čelková Ivana, Kvasňáková Romana, Lodňanová Vanesa
            2. miesto – Mračníková Lucia, Majerská Tererza, Belásová Simona, Haviarová Simona
            3. miesto – Čupec Daniel, Strinka Matúš, Jurkemíková Jana, Koyšová Veronika
          • Prvá pomoc pre žiakov 5. ZŠ v Považskej Bystrici

          • Dňa 20.6.2019  vybraní žiaci školy realizovali výuku prvej pomoci  pre žiakov 5. – 7 . ročníka V. ZŠ v Považskej Bystrici. Pre žiakov si pripravili prednášky z vybraných tém predmetu Prvá pomoc. Spolu s praktickými ukážkami ich prezentovali žiakom ZŠ, ktorí sa dozvedeli základné informácie o  poskytovaní prvej pomoci, precvičili si kardiopulmonálnu resuscitáciu na figuríne, znehybnili zlomeninu, ošetrili rany, popáleniny.

          • Žiaci Základnej školy v Papradne si u nás precvičili poskytovanie prvej pomoci

          • Dňa 3.6.2019 navštívili našu školu žiaci 7. a 8. ročníka ZŠ Papradno. Dozvedeli sa základné informácie o prvej pomoci. Členovia  krúžku prvej pomoci si pre nich pripravili praktické ukážky, žiaci si precvičili kardiopulmonálnu resuscitáciu na figuríne, na modeloch rán zastavili krvácanie, podali prvú pomoc pri dusení a zlomeninách.

          • Naši žiaci na zahraničnej stáži

          • Dňa 9.6.2019 odišli naši žiaci v rámci projektu ERASMUS+ na dvojtýždňovú zahraničnú odbornú prax do Českej republiky a  do Bulharska. O svoje počiatočné zážitky sa s nami podelili zatiaľ aspoň prostredníctvom fotografií. Postupne ich budeme dopĺňať.

             

            Prvý deň na zahraničnej odbornej stáži

            Žiaci v Bulharsku

            Žiaci v nemocnici Ostrava-Vítkovice

            Žiaci v nemocnici v Hraniciach

            Návšteva jaskyne v čase voľna.

          • Fantastické 1. miesto pre našu školu na ,,Behu nádeje“

          • Dňa 8.6. 2019 sa v Považskej Bystrici konal 6. ročník športovej akcie – ,,BEH NÁDEJE“, tentoraz pre podporu stredných škôl. Víťazná stredná škola dostala trofej - ,,Pohár Behu nádeje“ a finančnú prémiu od sponzorov, ktorú škola použije na zlepšenie podmienok telesnej výchovy a športu na škole, t.j. na zakúpenie učebných pomôcok na telesnú výchovu a šport. Našu školu podporili svojou účasťou žiaci aj pedagógovia. Školu prišli podporiť aj priatelia študentov a učiteľov školy. Každý zo zúčastnených si mohol vybrať z troch kategórií – chôdza na 1km - 2km, beh na 3km alebo beh na 5km. Väčšina našich žiakov si zvolila v teplom a slnečnom počasí kategóriu chôdza na 1km – 2km. Škola získala za každého prihláseného účastníka 1 bod, plus sa hodnotila percentuálna účasť školy z celkového počtu študentov na škole. Po sčítaní percent a bodov sme získali konečných 485,86 bodov, čím sme si suverénne vybojovali fantastické 1.miesto a zároveň vyhrali šek v hodnote 1.250€ na zakúpenie učebných pomôcok na telesnú a športovú výchovu. Na 2. mieste sa umiestnilo Gymnázium s počtom 252,61 bodov a na 3. mieste Stredná priemyselná škola s počtom 234,38 bodov.

            Stredná zdravotnícka škola ďakuje všetkým zúčastneným, ktorí nám pomohli k 1. miestu a tešíme sa na budúci rok.

             

          • OZNAM

          • Riaditeľka školy oznamuje, že sa bude konať

            II. kolo príjímacích skúšok pre školský rok 2019/2020

            v študijnom odbore praktická sestra dňa 18.6.2019.

            Počet voľných miest: 1

          • Oznam

          • Riaditeľka školy oznamuje, že zápis pre večerné pomaturitné kvalifikačné dvojročné štúdium - študijný odbor 5361 N praktická sestra- pre  šk. rok 2019/2020 sa uskutoční dňa 27.6.2019 od 7.30 - 15.30 hod. v priestoroch školy.

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola , Školská 230, Považská Bystrica
      • sekretariát: 042/432 14 46 riaditeľka: 042/432 68 25   PAM:      042/426 09 08
      • Školská 230, 017 01 Považská Bystrica 017 01 Považská Bystrica Slovakia
      • IČO: 00607002
      • DIČ: 2020704521
      • e-mail: katarina.podolanova@szspb.tsk.sk
      • e-mail: vlasta.sokolova@szspb.tsk.sk
      • e-mail: e.michalkova@centrum.sk
      • 042 4321446
    • Prihlásenie