• Vianočný koncert v Nemocnici s Poliklinikou

          • Dňa 21. 12. 2022 žiačky a žiaci našej školy usporiadali Koncert pre zdravotníkov a pacientov v Považskobystrickej nemocnici. Svojimi piesňami, dobrou náladou rozžiarili srdcia zamestnancov, pacientov a všetkých prítomných, čo ocenil aj riaditeľ nemocnice.

            Sme radi, že takýmto výnimočným spôsobom zavítal aj do považskobystrickej nemocnice pravý duch Vianoc, a že sme mohli všetkých potešiť. Veríme, že sa z toho stane príjemná tradícia.

          • Vianočný program pre obyvateľov ZS Katka

          • Dňa 20.12.2022 si žiaci 3.B. triedy- Amrichová Magdaléna, Baculíková Nikola, Brindzová Karolína, Janíčková Ľubomíra, Lalíková Ema, Mešová Natália, Okrajková Timea, Predná Timea, Rosinová Terézia, Vlasatá Viktória, Zapalačová Ema a Andrej Peter Cíbik z 3.C. triedy, pripravili pri príležitosti vianočných sviatkov pre obyvateľov ZS Katka vianočný program. Veríme, že sa všetkým páčilo a zahrialo pri srdiečku.❤️ 

             

          • Exkurzia v Centre aktívneho starnutia v Bratislave

          • Dňa 19.12.2022 sa žiaci III.C zúčastnili exkurzie v Centre aktívneho starnutia v Bratislave. Centrum sa zameriava na pohybový program zameraný na seniorskú populáciu. Žiaci si v rámci exkurzie vyskúšali tréning aquafitnes, mali tiež možnosť pozrieť si silový tréning seniorov zameraný na rozvoj sily, koordinácie a flexibility. Vypočuli si odbornú prednášku na tému Vplyv pohybovej aktivity na starnutie vedenú PhD. Viktorom Olivom. Žiakom bol predstavený záťažový test, ktorý sa vykonáva v rámci telovýchovných prehliadok a vybraný žiak si zmeral zloženia ľudského tela pomocou prístroja InBody, ktorý umožňuje rozlišovať jednotlivé telesné zložky.

          • Naši talentovaní žiaci v Štrasburgu

          • Víťazi súťaže Talent Považia sa zúčastnili zasadnutia Európskeho parlamentu v Štrasburgu, aj naša škola tu mala zástupcov. Lucia Šulyová bola výletom nadšená, povedala: „Po príchode sme si pozreli mesto, katedrálu Notre Dame, najstaršiu zachovalú budovu nemocnice za 17. storočia. Prešli sme celé mesto, uličky zapísané v zozname UNESCO. Prvý deň sme zakončili na vianočných trhoch. Druhý deň nás čakal hlavný bod programu Európsky parlament. Privítal nás pán poslanec Štefanec. Zúčastnili sme sa plenárneho parlamentného zasadnutia. Napriek neuveriteľnému počtu návštevníkov to bol úžasný zážitok.“

          • Exkurzia Viedeň

          • V utorok 13.12.2022 sme sa po troch rokoch dočkali a opäť sme mohli zorganizovať  zimnú exkurziu do Viedne. Počasie nám prialo, bolo príjemné a hlavne slnečné počasie. Najskôr sme navštívili  čokoládovňu Hauswirth v Kittsee, kde sme nakúpili výborné čokoládové sladkosti. Potom sme sa presunuli do centra Viedne, poprechádzali sme sa po meste, žiaci si mohli nakúpiť aj vianočné darčeky. Na záver sme ochutnali punč a rôzne dobroty na vianočných trhoch, kde sme si užili príjemnú predvianočnú atmosféru hlavne po zotmení, kedy bolo celé mesto krásne osvetlené.

          • Bezpečne na internete.

          • Ako si ochrániť svoje dáta na internete, ale aj svoje dobré meno a vytvárať inšpiratívny a ohľaduplný obsah na sociálnych sieťach. To sa dozvedeli naši prváci a druháci na vzdelávacom podujatí Internetová bezpečnosť pre deti a mládež, ktorá sa uskutočnila 8. decembra 2022 v Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici.​​​​​​​​​​​​​

            Vzdelávacie podujatie sprostredkovalo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky – Mgr. Dáša Hvolková, ktorá už niekoľko rokov pôsobí na Oddelení prevencie kriminality kancelárie MV SR. Lektor Ing. Viktor Šoltés, PhD. sa vo všeobecnosti venoval aj témam: online hrozby, grooming, online bezpečnosť, dezinformácie a hoaxy, šikana a kyberšikana. Ing. Viktor  Šoltés, PhD. pôsobí na Fakulte bezpečnostného inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline ako odborný asistent. Vo svojej práci sa venuje pedagogickej a vedeckovýskumnej činnosti  v oblasti kriminológie a prevencie kriminality.

            Zdroj: Považské osvetové stredisko 

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Olympiády zo SJL a literatúry sa dňa 9. 12. 2022 zúčastnilo 11 žiačok z 2. a 4. ročníka. Olympiáda mala tri časti: 1. časť: test online, 2. časť písomná - transformácia textu,3. časť ústna - prejav.

            Na 3. mieste s počtom bodov 32 skončila Nikola Hijová, 2. miesto obsadila Natália Michalíková s počtom bodov 33 a na 1. mieste sa umiestnila Timea Čugová s počtom bodov 34. Víťazkám blahoželáme a hoci nikto nepostúpil do ďalšieho kola, ďakujeme za ich účasť na olympiáde.

          • Účasť na krajskom kole súťaže Majster rétor/Master of rhetoric

          • Dňa 30. novembra 2022 sa v Trenčíne konalo krajské kolo súťaže Majster rétor/Master of rhetoric. Našu školu reprezentovali traja žiaci: Andrej Peter Cíbik a Jakub Štefanec v slovenskej sekcii v kategórii starší žiaci a Michaela Chudíková v anglickej sekcii v kategórii mladší žiaci. Andrej Peter Cíbik sa spomedzi 17- tich súťažiacich vo svojej kategórii umiestnil na krásnom 6. mieste. Anglická sekcia bola veľmi náročná, pretože v nej súťažili v jednej kategórii aj žiaci z bilingválnych škôl a anglicky hovoriaci žiaci.

          • ČERVENÉ STUŽKY - Symbol boja proti AIDS

          • 16. ročník celoslovenskej kampane Červené stužky, do ktorej sa zapojila aj naša škola, prebiehal od 5. septembra a vrcholil 1.decembra na Svetový deň boja proti AIDS. V rámci kampanesa naša škola zapojila do rôznych aktivít, jednouz nich bola aj výtvarná súťaž. Do celoslovenského kola postúpili práce našich študentov - Dariny Holej, Vanesy Dúbravkovej a Kristíny Ďurekovej.Nosením červených stužiek študenti, pedagógovia a zamestnanci našej školy vyjadrili solidaritu v boji proti chorobe AIDS.

          • Prvá pomoc v 3. ZŠ v Považskej Bystrici

          • Dňa 24.11.2022 sa žiaci našej školy stali lektormi prvej pomoci. Realizovali výuku pre žiakov 3. ročníka  3.ZŠ v Považskej Bystrici. Pripravili si prednášky z vybraných tém predmetu Prvá pomoc. Spolu s praktickými ukážkami ich prezentovali žiakom ZŠ, ktorí si precvičili kardiopulmonálnu resuscitáciu na figuríne, znehybnili zlomeninu, ošetrili rany, podali prvú pomoc pri dusení.

          • Imatrikulácie 2022

          • Už sú aj prváci aj oficiálne súčasťou našej študentskej rodiny.

            Dňa 16.11.2022 sa po dlhom čase opäť konali na našej škole imatrikulácie. Pre prvákov si rôzne súťažné disciplíny pripravili žiaci 3. ročníka. Prváci sa aktívne zapojili do vzájomného zápolenia a víťazom sa stala 1.C trieda. Za odmenu si mohla vychutnať výbornú tortu.

            Všetci sa snáď dobre pobavili.Tak o rok opäť.

          • Školské kolo olympiády cudzích jazykov

          • Dňa 14.11.2022 sa konalo na našej škole školské kolo olympiády z cudzích jazykov. Študenti a študentky našej školy si overili svoje vedomosti z nemeckého a anglického jazyka. Súťaž prebiehala písomnou a ústnou formou. Písomná časť obsahovala 3 časti: počúvanie s porozumením, čítanie s porozumením, gramatickú časť. V ústnej časti žiaci pracovali s vizuálnym podnetom a dialógom. V anglickom jazyku boli udelené 2 druhé miesta.

                1. miesto: Lucia Gardianová, IV.B

                2. miesto: Natália Michalíková, VI.A

                2. miesto: Alžbeta Budayová, II.A

            V nemeckom jazyku zvíťazila Ivana Bočková z triedy IV.B, na 2. mieste sa umiestnila Adriana Miháliková a na 3. mieste Vanesa Jakubcová, obidve z triedy IV.B.

            Víťazi oboch kategórií nás budú reprezentovať v okresnom kole.

          • ERASMUS DAYS 2023

          • V rámci Erasmus Days sa dňa 13.10. 2022 šesť učiteliek našej školy podelilo o svoje skúsenosti získané počas zahraničnej mobility v rámci projektu Erasmus+. Pripravili si prezentácie pre učiteľov Považskej Bystrice a okolia na témy :  

            • Zručnosti pre učiteľov a žiakov v 21. storočí   
            • Riešenia pre učiteľov pri vedení triedy: Nové metodiky, efektívna motivácia, spolupráca a stratégie hodnotenia
            • Tvorba audiovizuálnych projektov a ich použitie počas vyučovacej hodiny
            • Environmentálne zmeny pre trvalo udržateľnú školu 
            • Zvládanie konfliktov, prevencia šikany a kyberšikany a emocionálna inteligencia  
            • Projektové vyučovanie

            Podujatie bolo zároveň aktualizačným vzdelávaním.

          • Deň otvorených dverí TSK

          • Viete, čo všetko zabezpečuje samosprávny kraj a aké sú jeho kompetencie? Príďte sa pozrieť! V bohatom programe nájdete všetko – zaujímavé prednáškové bloky, súťaže, tvorivé dielne, hudobný program, občerstvenie aj sladkú odmenu, ale hlavne sa vám v rámci tohto dňa predstavia organizácie z každej oblasti v pôsobnosti župy.

          • Poradňa zdravia

          • Dňa 30.9. 2022 sa naši žiaci s poradňou zdravia zúčastnili Dňa zdravia na Daňovom úrade v Považskej Bystrici v spolupráci s VŠZP. Zamestnancom zmerali BMI, cholesterol,glykémiu, tlak krvi, saturáciu O2 v krvi a vyšetrili krvnú skupinu pracovníkom úradu. Nezabúdajme, že prevencie nikdy nie je dosť.

            Super akcia💯,ďakujeme 🤗💉🍀

          • Deň jazykov

          • Dňa 29.9.2022 sa na našej škole uskutočnil už 11. ročník medzitriednej projektovej súťaže, ktorá sa každoročne koná pri príležitosti Európskeho dňa jazykov. Keďže pandemická situácia sa zlepšila, súťaž mohla po dlhšom čase prebiehať opäť klasickou formou prezenčne v triedach.  Akcie sa zúčastnili žiaci prvých, druhých a tretích ročníkov. Každá trieda mala predstaviť jeden štát Európy, napr. jazyk, zriadenie, mestá, národné symboly, slávne osobnosti, jedlá a iné zvyklosti, typické pre jednotlivé krajiny. Tento rok to boli Slovensko, Belgicko, Poľsko, Portugalsko, Fínsko, Island, Chorvátsko, Škótsko a Malta. Všetky projekty boli veľmi kreatívne a zároveň náučné.

            Víťazom sa stala trieda III.C, na 2. mieste sa umiestnili žiaci z II.B masér a 3. miesto obsadili žiaci z triedy III.A. Víťazom blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník.

          • Odovzdávanie vedomostí svojím kolegom

          • Dňa 28.9.2022 sa naši učitelia zúčastnili aktualizačného vzdelávania, zameraného na inovatívne metódy vo vyučovacom procese, zvládanie konfliktov, prevenciu šikany a kyberšikany a emocionálnu inteligenciu, vedenie triedy k vybudovaniu pozitívnej klímy v triede a motivácii žiakov k učeniu. Lektormi boli ich kolegyne, ktoré sa zúčastnili zahraničných vzdelávacích kurzov v Taliansku a Španielsku v rámci projektu ERASMUS+.

          • Exkurzia v Hospici

          • Naši štvrtáci sa zúčastnili exkurzie v Hospici Milosrdných sestier v Trenčíne a taktiež navštívili výstavu vysokých škôl ,,Kam Na Vysokú” v Trenčíne.

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola , Školská 230, Považská Bystrica
      • sekretariát: 042/432 14 46 riaditeľka: 042/432 68 25   PAM:      042/426 09 08
      • Školská 230, 017 01 Považská Bystrica 017 01 Považská Bystrica Slovakia
      • IČO: 00607002
      • DIČ: 2020704521
      • e-mail: katarina.podolanova@szspb.tsk.sk
      • e-mail: vlasta.sokolova@szspb.tsk.sk
      • e-mail: e.michalkova@centrum.sk
      • 042 4321446
    • Prihlásenie