• Účasť na súťaži školských časopisov

          • Dňa 24.6.2022 sa žiačky II.A Laura Mončeková a Adriana Snováková spolu s Mgr. Ivanou Hantákovou zúčastnili súťaže školských časopisov stredných zdravotníckych škôl v Trenčíne. Po predstavení jednotlivých škôl sme v rámci diskusie hovorili o úskaliach tvorby školských časopisov. Porota postupne zhodnotila jednotlivé časopisy a individuálne poradila čo môžeme zlepšiť a čo naopak robíme dobre a máme v tom pokračovať. A aj keď sme sa neumiestnili v prvej trojke najlepších, odchádzame zo súťaže motivovaní k lepšej práci.

          • Výsledky 1. kola prijímacích skúšok pre externé štúdium

          • Zápis do externého štúdia - 5356 N zdravotnícky asistent (večerné pomaturitné kvalifikačné štúdium) sa uskutoční 29.6. 2022 ( streda) o 15.00 hod. v budove SZŠ. Zápisu sa zúčastnia uchádzači, ktorí sa umiestnili na 1.29. mieste. V prípade nezapísania sa, poradie sa automaticky posúva a budú sa môcť zapísať ďalší uchádzači v poradí, ktorých budeme kontaktovať.

          • Prvá pomoc pre žiakov základných škôl v Považskej Bystrici

          • Dňa 23.6.2022  sme opäť boli v akcii. V 1. ZŠ Nemocničná a v 5. ZŠ Slovenských partizánov v Považskej Bystrici mali účelové cvičenie a naši akční žiaci realizovali výuku prvej pomoci. Pripravili sme si prednášky z vybraných tém, spolu s praktickými ukážkami sme ich prezentovali žiakom ZŠ, ktorí sa dozvedeli základné informácie o  poskytovaní prvej pomoci, precvičili si kardiopulmonálnu resuscitáciu na figuríne, znehybnili zlomeninu, ošetrili rany.

          • Druhé kolo prijímacích skúšok - sanitár.

          • Riaditeľka Strednej zdravotníckej školy Považská Bystrica vyhlasuje druhé kolo prijímacích
            skúšok v učebnom odbore:
            5371 H sanitár - jednoročné externé štúdium.
            Prihlášku s požadovanými dokladmi je potrebné zaslať najneskôr do 31. júla 2022.
            Druhé kolo prijímacích skúšok sa uskutoční dňa 25. 8. 2022.

          • Súťaž v poskytovaní prvej pomoci pre základné školy.

          • 15.6. 2022 sa na našej škole konala Súťaž v poskytovaní prvej pomoci pre základné školy. Žiaci podávali prvú pomoc pri zraneniach napríklad z autonehody, podpálení, pádu zo skateboardu,... Na záver nám program prišiel spestriť kynologický záchranný zbor. Ďakujeme za účasť a gratulujeme výhercom:

            1. miesto - ZŠ Štiavnik

            2. miesto - ZŠ Pružina

            3. miesto - ZŠ Udiča

            Taktiež ďakujeme sponzorom: Medeko nadácia , Kúpele Nimnica , Continental Matador Truck Tires, s.r.o.

          • Druhé kolo prijímacích skúšok

          • Riaditeľka Strednej zdravotníckej školy Považská Bystrica vyhlasuje druhé kolo prijímacích skúšok v študijných odboroch:

            Študijný odbor 5356 M zdravotnícky asistent

            Študijný odbor 5370 M masér

            Druhé kolo prijímacích skúšok sa uskutoční dňa 21. 6. 2022.

          • Návšteva Slovenského národného divadla

          • Dňa 9. 6. 2022 sa žiaci našej školy mohli opäť po dlhšom čase zúčastniť kultúrneho podujatia. Tento rok sme sa zúčastnili divadelného predstavenia Antigona v Slovenskom národnom divadle. SND je jedna z najvýznamnejších kultúrnych inštitúcií Slovenskej republiky. Návšteva divadla má vo vzdelávacom procese jedinečnú a nenahraditeľnú úlohu. Práve autentický kultúrny zážitok je v súčasnosti, kedy je svet mladých ľudí neoddeliteľne spätý s virtuálnymi technológiami a sociálnymi sieťami, estetickým protipólom, vďaka ktorému, môžu študenti zažiť a autenticky prežiť divadelný zážitok.

            Vybrali sme si známy príbeh o vládcovi gréckych Téb Kreónovi odmietajúcom rešpektovať božie zákony a konajúcom len podľa svojvôle, kde mu je jedinou oponentkou neter Antigona. Ide síce o staroveký grécky mytologický príbeh, avšak kostýmy, civilné herectvo nás ako divákov preniesli do príbehu, ktorý sa odohráva v dnešných časoch. Skvelé herecké výkony Jána Koleníka, Petry Vajdovej a iných boli doplnené autorskými piesňami speváčky Katarzie, ktoré dotvárali skvelú atmosféru predstavenia.

            Študenti si predstavenie veľmi užili a veríme, že budúci školský rok si návštevu SND zopakujeme.

          • Deň rodiny v MŠ.

          • Dňa 2.6.2022 sa naši žiaci zúčastnili akcie: “Deň rodiny” na školskom dvore MŠ A.Grznara 1444, Považská Bystrica, kde návštevníkom merali glykémiu, krvnú skupinu, TK, BMI, percento svalov, percento tukov, viscerálny tuk. Počas merania sme sa tešili nielen dobre zorganizovanej akcii, peknému počasiu, ale aj veľkému záujmu návštevníkov o meranie.

          • XII. ročník školskej akadémie

          • ​​​​​​​

            Dňa 20. mája 2022 sa uskutočnila v priestoroch  našej strednej zdravotníckej školy v poradí 12. školská akadémia. Stretli sa na nej žiaci s vedením školy a svojimi pedagógmi, aby si pripomenuli najúspešnejšie aktivity, ktoré absolvovali počas prebiehajúceho školského roka 2021/2022.

            Nechýbalo ani odmeňovanie žiakov,  ktorí reprezentovali školu v rôznych súťažiach, ako napr. v SOČ, olympiádach, športových súťažiach či spoločensko - humanitárnych aktivitách, napr. v rámci prvej pomoci, Dňa narcisov a pod. Vecné odmeny žiakom odovzdala pani riaditeľka PhDr. Katarína Podolanová, s PhDr. Janou Umrianovou - v zastúpení riaditeľa NsP, odmenili i študentov, ktorí z odbornej praxe nevymeškali ani jednu vyučovaciu hodinu.

             

            Ako už býva tradíciou, osobitné - Ocenenie riaditeľkou školy „najlepší študent“, za výsledky počas celého štúdia i v mimoškolskej činnosti, bolo udelené Michaele Malíkovej a Lucii Šulyovej zo IV. B triedy.

            Obidve dievčatá nás sprevádzali aj programom akadémie, v rámci ktorého prezentovali  svoju prípravu a realizáciu práce SOČ, s ktorou sa umiestnili v celoslovenskej súťaži na krásnom 4. mieste.

             

             

            V programe akadémie sme si ďalej vypočuli recitácie žiakov zo súťažnej prehliadky Hviezdoslavov Kubín v podaní: Adriany Frniakovej, Juraja Zvaru z I. B triedy a Lucii Turiakovej z I. A triedy.

            K príjemnému spestreniu programu výrazne prispeli Simka Šubová z II. C a Kvetoslava Zvrškovcová z II. A triedy - tancom mažoretiek a Michal Zedník zo IV. B triedy, spevom a hrou na heligónovej harmonike.

            ... „ Aj naša stredná zdravotnícka škola nám zabezpečuje a vytvára určitý domov. Keď som prvýkrát vošla do tejto budovy, vedela som, že sa tu budem cítiť dobre, a že tu zažijem nezabudnuteľné chvíle. V škole cítiť teplo domova a príjemnú vôňu. Vždy, keď odchádzam do školy, myslím na to, že idem domov, pretože v duši cítim rodinnú atmosféru. Som veľmi šťastná, že som si vybrala štúdium na tejto škole a musím povedať, že sa mi bude odchádzať ťažko...“ 

            To bol krátky úryvok z  maturitnej práce žiačky Alexandry Sedliačkovej zo IV. A triedy, ktorý predniesla Alexandra Mária Bartošová z I. B triedy.

            Dôkazom, že jej slová vyjadrili pocity našich maturantov, bola aj záverečná časť programu, ktorá patrila ich rozlúčke so školou. Pri tejto príležitosti poďakovali vedeniu školy, pedagógom a predovšetkým svojim triednym učiteľom. Svoje vystúpenie doplnili spevom ľudových piesní a krátkymi prezentáciami fotografií s hudbou.

            K naplneniu programu prispela i veľmi dobrá technická spolupráca Lukáša Hantáka zo IV. B triedy.

            Poďakovanie patrí i Adriane Snovákovej z II. A triedy 

            Vedeniu školy, ktoré pripravuje pre našich študentov čoraz priaznivejšie podmienky pre svoj profesionálny rozvoj, všetkým pedagógom, ktorí starostlivo viedli študentov počas celého školského roku, ako aj žiakom, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na príprave a priebehu akadémie, patrí veľké ĎAKUJEM.

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola , Školská 230, Považská Bystrica
        • sekretariát: 042/432 14 46 riaditeľka: 042/432 68 25   PAM:      042/426 09 08
        • Školská 230, 017 01 Považská Bystrica 017 01 Považská Bystrica Slovakia
        • IČO: 00607002
        • DIČ: 2020704521
        • e-mail: katarina.podolanova@szspb.tsk.sk
        • e-mail: vlasta.sokolova@szspb.tsk.sk
        • e-mail: e.michalkova@centrum.sk
        • 042 4321446
      • Prihlásenie